Resep: 🍹Tembikai Susu (guna pengisar jer)😉 Mantap

Resep: 🍹Tembikai Susu (guna pengisar jer)😉 Mantap

Posted on
Resep: 🍹Tembikai Susu (guna pengisar jer)😉 Mantap

🍹Tembikai Susu (guna pengisar jer)😉. Here is how you achieve it. Kali ni cikja share cara buat ais blended tembikai susu yang mudah dan simple. #caramasak #resepi #tembikaisusu #ais #masak. Tembikai Susu (bahasa Inggeris: honeydew melon) merupakan sejenis buah-buahan yang berasal dari Afrika Tengah.

Resep: 🍹Tembikai Susu (guna pengisar jer)😉 Mantap Tembikai susu sedap ke?? mesti laa. sedap sedap sedap. : D Bikin panggung sayur (Pemanju bahasa. Penyelidikan ini dilakukan sebagai satu usaha untuk membangunkan jem buah campuran di pasaran tempatan berasaskan buah tembikai susu dan buah pisang. Kajian awal pengformulasian kandungan jem campuran untuk menentukan kesan pelbagai paras peratus kandungan puri dalam jem campuran. Awak boleh memasak 🍹Tembikai Susu (guna pengisar jer)😉 menggunakan 4 bahan dan 5 langkah. Ingat-ingat dengan baik begini langkahnya memulainya.

Bahan-bahanya untuk membikin 🍹Tembikai Susu (guna pengisar jer)😉 adalah

  1. Anda membutuhkan 1/2 biji buah tembikai (potong kecil-kecil).
  2. Anda membutuhkan 2 cawan ais @ 250ml air dari peti ais.
  3. Sediakan 5 sudu besar susu pekat.
  4. Anda membutuhkan 1/2 cawan susu cair/sejat.

Nak tahu tak bulan puasa tahun lepas saya jual tiga jenis air sahaja. Air tembikai, air durian belanda dan air mangga. Kisar isi mangga menggunakan pengisar elektrik sehingga larut sekata. Selebihnya potong dan masuk kedalam blenda, gula dan air.

Instruksinya Resep 🍹Tembikai Susu (guna pengisar jer)😉

  1. Potong kecil-kecil buah tembikai supaya senang nak kisar.
  2. Masukkan ais, susu sejat SAJI, susu pekat SAJI,dan sedikit air & kisar hingga hancur ais.
  3. Kemudian masukkan buah tembikai kisar sekejap je supaya buah tidak terlalu hancur (bila minum ada gigitan buah🤗).
  4. Dah siap tuangkan ke dalam jug atau gelas.
  5. Sedia untuk di minum p/s: kalau nak buat banyak boleh gandakan sukatan ☺️.

Masukkan batu ais kedalam jug dan tuang tembikai yang dicincang. Anda boleh guna blender jus seperti 'Nutribullet' untuk menghancurkan buah tembikai (jangan kisar terlalu tembikai hancur). Gabungkan kedua-dua campuran bersama dan tuangkan ke dalam acuan ais loli. Rasa limau nipis tentunya akan memberikan rasa kesegaran yang tidak terhingga, tetapi dengan. Jus tembikai yang sejuk memang sangat menyegarkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *